Известие

Collapse
No announcement yet.

Лампичката за маслото премигва

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Лампичката за маслото премигва

Интересно, защо лампичката на маслото ми премигва от време на време, общто взето когато си реши, но винаги когато се случи, колата е на ниски обороти. Няма значение дали я карам на газ или бензин. Друг момент както днес ми се случи, някак си колата пада под 900 оборота та дори изгасна сам, и в интерес на истината ми се случва това за пореден път. Газ има, не е като да няма, но се чудя какво може да причини такъв тип проблем? А дали може да ми препоръчате някой мн. добър газаджия който се занимава с Алфи и по спецялно с боксерчетата ?
    145, 1.7 16V
    -----------------------

а масло имаш ли?
    провери си нивото на маслото сутрин преди да запалиш. ако е наред най-вероятно е маслена помпа.
    Peugeot 607 2.7 HDI 204 hp
    EX: Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp ГИ
    EX: Alfa Romeo 146 1.6 Boxer

Comment

По добре бягай веднага в сервиза да не стане по-лошо това са първите симптоми преди ремонт.
      97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Първоначално публикувано от Yon
        По добре бягай веднага в сервиза да не стане по-лошо това са първите симптоми преди ремонт.
        Не че искам да те плаша ама си прилича на позадрали лагери иди найстина по най бързия начин в свестен сервиз за да проучат въпроса

Comment

проверил съм маслото от одавна и е ОК. значи колата беше на сервиз смениха и всички консумативи (ремаци, ролки, масло, филтри) и и направиха центровка, но чесно казано има нещо много странно. Понякога имам чувството че сервото е по стегнато от нормално, личи си по волана и спирачките. Друго което ме учудва адски много е, че оборотите падат понякога и дори ми се случи да загасне колата и то не веднъж. Най ужасното е, че незнам къде да отида на сервиз при нчкой алфаджия който знам че ще ми обърне внимание и е разборач.
          145, 1.7 16V
          -----------------------

Comment

за сервиз специално не знам щото от скоро карам алфа но със сигурност знам че проблема е много опасен и трябва незабавна намеса..
            Peugeot 607 2.7 HDI 204 hp
            EX: Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp ГИ
            EX: Alfa Romeo 146 1.6 Boxer

Comment

Ако ти примигва на ниски обороти лампичката на маслото, а имаш масло...не искам да те плаша, но двигателя си плаче за ремонт...за добър майстор в София не мога да те упътя, но знам един, който си разбира от работата много!Най-добрия майстор, който е ремонтирал колата ми.Все пак цял живот се е занимавал и продължава да се занимава с това!Той е в Перник, на 20 км. от София е.Телефона му е 0887 320 305.Ти си решаваш, но взима малко и работи много качествено.Даже на мен ми предложи няколко варианта за ремонт с различни цени и с всичките им +/- за всеки един вариант!

== Lancia Delta == 1.6 ІІ i.e. - тоталка
              == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

Comment

Чакайте, па Вие с ремонта бе! Колега, на газ ли караш? Какво масло ти наляха последния път? На колко километра /реални/ ти е ДВГ-то? Прегряван ли е ДВГ?
                Аре ся кажи за тия работи и после ще му мислим.
                Mitsubishi Outlander
                Mitsubishi Space Star
                Daihatsu Terios

Comment

Първоначално публикувано от Crusader
                  Чакайте, па Вие с ремонта бе! Колега, на газ ли караш? Какво масло ти наляха последния път? На колко километра /реални/ ти е ДВГ-то? Прегряван ли е ДВГ?
                  Аре ся кажи за тия работи и после ще му мислим.
                  карам я предимно на газ, маслото чесно казано трябва да погледна в ку6ти тубата каква беше защото не помня на изуст, а колата би трябвало да е на около 185 000 кн.
                  държа да отбележа, че въпросния проблем се случва много родкя но не е като да не е ставал. Възможно ли да е заминала маслената помпа ? И още нещо, това ми се е случвало само на ниски обороти и разбирасе като се качат на 1000 спира да мига.

А възможно ли да е от центровката на двигателя ? Забелязах я че напоследък дори ми се случва да загасва на няколко пъти, особенно ако е била във високи обороти и изведнъж се върне в ниски, примерно да изключа от скорост.

А нормално ли е на тези боксери в първите 2000 оборота да поема бавно и тромаво ? При мен е така и като ги прескочи става опасна
                  145, 1.7 16V
                  -----------------------

Comment

аз да ти кажа преди да се стрескаш си смени датчика пък после пиши пак дали мига
                    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей
                      аз да ти кажа преди да се стрескаш си смени датчика пък после пиши пак дали мига
                      Ми той човека казва че и държи ниски обороти. По тва дето го описва варянти три
                      1. нещо кара колата да работи на прекалено ниски обороти и затова гасне и на място попремигва лампата-няма налягане.Мотора си е читав явно инжекциона не.
                      2 помпата е заминала и не държи налягане а покрай нея вече и др неща са фира
                      3 позадрали са лагери и затова позатягат на ниски и гасне, лампата може да свети при затягнето и да не държи налягане или от самите скапани лагери. Обикновенно ако процеса е бавен в момента колата има и загуба на мощност а след време ще почне и да чука на по високи обороти.
                      Та според мене най добре читав майстор да види че така става страшно а мое да е нещо съвсем малко по електрониката да речем и затова просто да падат оборотите та така

Comment

Първо който ти е казал че ти е правил "центровка" и ти е зел пари за това му кажи да се застреля

Второ ако са ти ниски оборотите проблема с ламбата на маслото идва точно от това

И трето добре е да се види на диагностика от къде ти идва проблема ако го има често
                        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                        sigpic
                        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

тук идва въпросът къде да я закарам за центровка на двигателя на бенз и после да оправят и газта ?
                          нензам за лагерите но двигателя доста добре се държи като изключим въпросното падане на обороти от време на време което според мен е по скоро ел проблем, но трябва да се види !
                          145, 1.7 16V
                          -----------------------

Comment

Първоначално публикувано от ak47
                            тук идва въпросът къде да я закарам за центровка на двигателя на бенз и после да оправят и газта ?
                            нензам за лагерите но двигателя доста добре се държи като изключим въпросното падане на обороти от време на време което според мен е по скоро ел проблем, но трябва да се види !
                            Тая кола на бензин НЕ СЕ ЦЕНТРОВА А проблема ти не е ЕЛ а някъде в инжекциона и по-точно датчиците които го обслужват
                            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                            sigpic
                            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Въпросното падане на оборотите /особено ако е на газ е от не добре регулирана АГУ ->иди да я настроят на газанализатор/ ако оборотите са така и на бенз ->слушай Бобо, тоя ДВГ не се центрова, регулира, настройва и т.н. тая работа я върши ЕКУ-то и то по показанията на датчиците, сега сети се кво става ако някой датчик дава некоректни данни /а при теб почти съм сигурен че ЕКУ-то е в авариен режим, щото вероятно газджията си е оставил ръцете/
                              Номера е следният:
                              1. Оправяш си ДВГ да работи идеално на бензин ->Бобо е твоят човек
                              2. Отиваш на свестен газджия да ти настрои АГУ-то /и то така че при 140 км/h оборотите да не се колебаят като изключиш от скорост, а да со стоят на 900 както си му е редът/
                              3. Проверяваш си датчика на маслото /щото Бош е супер немско качество /
                              4. Чак тогава ако пак ти просветва лампата на маслото при 900 об. опитваш да смениш маслото с някакво по-гъсто /да речем VS vision 15W40/
                              5. Ако и тогава просветва лампата проверяваш маслената помпа /пак да ти я види специалист а не някой лаик/
                              6. Ако нищо от горепосочените неща не помага, леееекичко почваш да мислиш за ремонт на ДВГ, но чак след като натикаш всики възможни добавки за масла и пак не става на работа

Е както виждаш си още далеч от ремонта ->карай по схемата. Я ако съм пропуснал някоя точка ме допълнете
                              Mitsubishi Outlander
                              Mitsubishi Space Star
                              Daihatsu Terios

Comment

Working...
                              X